Bara Hästböcker på sommarbete

Hej!

Tidigt i våras startade Bara Hästböcker. Då låg ett år av intensivt hästbokscirklande bakom oss, och flera år av samtal om och kring hästboken. Vi var alla på väg att släppa nya böcker/film och samtidigt växte tanken fram att vi tillsammans vill ta plats med vår samlade kunskap om hästboken.

Våren har stundtals varit stressig. Boksläpp, filmsläpp, skrivande, forskande och författarbesök har krävt vår tid. Vi har mellan detta producerat ett stor antal boksamtal och intervjuer. Vi har nått ut i  både media och till boksverige och fortsätter arbeta för att det ska pratas om hästböcker, bara hästböcker, överallt. 

Bara Hästböckers blogg har under våren prövat sin form. Vi har nu hittat ett upplägg som känns rimligt för att vi ska kunna hålla en hög kvalitet. Vi kommer publicera ett nytt inlägg i veckan. Under hösten kommer vi fördjupa oss i olika teman, exempelvis: hästboksforskning, hur lärare kan använda hästböcker i sin undervisning, författarvillkor och skrivprocesser. Vi kommer så klart också fortsätta våra boksamtal, om gamla och nya hästböcker, om specifika verk och genren i stort. Vi kommer starta där vi avslutar, med analys av genren. Första måndagen i september kommer ni kunna läsa om klass och arbete i hästboken med avstamp i den första hästboken Black Beauty. Har ni önskemål om någon vi ska intervjua eller något tema ni vill vi ska lyfta så skriv!

Såklart vill vi att det viktiga Bara Hästböcker gör ska synas ännu mer! Hjälp oss genom att dela våra inlägg och berätta om oss i så många sammanhang som möjligt!

Nu tackar vi för våren och går på grönbete!

Bock och galopp,

Malin, Katja och Anna

 

unnamed (12)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s